Vår på Lantluft 2021

Så har vi gått in i ett nytt decennium, somliga av oss i sorg och alla mer eller mindre omskakade av Moder Jord som säger ifrån...vilket ställer högre krav på oss alla. Vi behöver påminna oss om att vi är ju väldigt förskonade än så länge i Nordeuropa, trots allt...

Vi på Lantluft planerar för ytterligare en sommarsäsong i kaféet och då mathantverket blomstrar i vår omgivning så är det verkligen roligt att planera menyn. Vi har unga innovatörer med ekologisk grönsaksodling och frigående höns, äppelmust, sylter och chutney, småskalig köttproduktion från flera gårdar, ost kommer nästgårds, ekomjölken som vi hämtar till ostkakan är säkrad som verkligen inte är självklar i dessa tider. Vår egen lilla odling med grönkål, sallad, gurka tomat, havtornen är till gagn för vår fortsatta inriktning på ekologiskt och närproducerat.

Det är alltid något som ska renoveras i boendena och näst på tur är en ny veranda till annexet här i Orranäs där vi hyser lägenheterna Tulpan och Solros.

Vi har en väl tilltagen trädgård till serveringen och våra fem boenden är avskilda så det fungerar även i dessa tider då vi ska hålla avstånd.

Och nu till verket!

Välkomna!

Eva och Torbjörn